ademwerk

BALANCING YOUR BODY, UNLOCKING INNER STRENGtH

De adem is er altijd, je hele leven. Bewust en onbewust. Je hebt je adem altijd bij je. En nog mooier nieuws: jouw adem is één van de belangrijkste functies waarmee je jouw autonome zenuwstelsel kan beïnvloeden. Iets zo eenvoudig kan ook zo magisch en krachtig zijn.

Is ademwerk iets voor jou?

Het antwoord is waarschijnlijk ‘ja’ als je verlangt naar meer balans, vrijheid en diepere verbinding met jezelf. Als je er klaar voor bent om de magie van jouw adem te verkennen. En ook als je gewoon waanzinnig nieuwsgierig bent. Als je er klaar voor bent om thuis te komen bij jezelf.

Herken jij jezelf in de volgende uitspraken?

 • ik ervaar regelmatig – onbestemde stress – op een dag
 • ik zoek manieren om bewuster te ademen en emotioneel meer in balans te zijn
 • ik verlang naar diepe innerlijke rust, speelsheid en veerkracht

“Breath is our single greatest source of energy and aliveness” – Barbara Carellas

Vrij ademen

Ademwerk is er voor iedereen die verlangt naar diepe innerlijke rust, vrijheid en emotionele balans. Ervaar je stress, angst, of ben je gewoon op zoek naar manieren om bewuster te ademen? Ademwerk is een krachtig hulpmiddel. Ik nodig jou uit om je adem te verkennen als een bron van liefde, plezier en veerkracht. Ontdek hoe bewuste ademhaling je lichamelijke gezondheid verbetert, je gevoelens een plek geeft en je gedachten beïnvloedt met kalmte, bewustzijn, loslaten, focus en het verwerken van emoties.

Ademcoach

Hoe werkt de adem?

Er zijn verschillende technieken en vormen van ademsessies. Na een uitgebreide intake kijken we wat het beste is voor jou. 

Kalmerende adem

Allereerst gaat het om bewustwording. Hoe is jouw ademhaling? Meer ‘simpele’ ademhalingsoefeningen kunnen helpen in je dagelijks leven, als ochtendritueel of voor het slapen gaan.

Verbonden adem

Er is ook ademwerk dat meer transformatief en therapeutisch werkt. Dit is een krachtige manier van ademen en tegelijk ook met veel zachtheid. Als ik praat over ademwerk (breathwork) dan bedoel ik bewust verbonden ademen.

“Breathe deeply. Live fully. Our breathing is a fragile vessel that carries us from birth to death” – Dr Frederick Leboyer

Waarom verbonden ademwerk?

 • het kan je helpen bij emotionele blokkades en bij trauma
 • door te ademen gaat de energie letterlijk weer stromen. 
 • voor meer bewustwording van je hele lichaam
 • voor meer veerkracht en stressbestendigheid
 • helpt het versterken van het immuunsysteem
 • vermindert negatieve gedachten
 • het helpt om uit je hoofd en meer in je lichaam te komen
 • voor meer verbinding met jezelf en met anderen
 • om meer vrijheid te ervaren
 • het verkrijgen van diepere inzichten
Ademcoach sessie

Hoe ziet een sessie er uit?

Jouw ritme en tempo

Tijdens een sessie werk ik meestal met de bewust verbonden ademhaling. De reis begint vanuit zachtheid. We gaan laag voor laag de diepte in, vanuit nieuwsgierigheid, in jouw ritme en op jouw tempo. 

Over de sessie

Tijdens onze intake beginnen we rustig met een kopje thee, waarbij we de ruimte nemen voor bewustwording. We bespreken jouw vooraf ingevulde schriftelijke intake.

Na wat beweging duiken we in het actievere deel van de sessie. Hierbij richten we ons op bewust, vol en verbonden ademhalen – aangepast aan jouw behoeften. Dit is vrijwel altijd met muziek.

Na dit actieve deel is het tijd voor ontspanning. Waarin je de ruimte krijgt om te liggen of te zitten. Om op jouw manier de effecten van de sessie te laten bezinken en even na te voelen. We ronden de sessie af met een laatste fase. Waarin je je vragen kunt stellen en je ervaring mag delen. 

In totaal duurt de sessie ongeveer 1,5 uur.

De benadering is holistisch. Vanuit verbinding met ons lichaam, ons denkende brein en ons bewustzijn.

Ademcoach amsterdam

Tarieven

Ademsessie

€150

+/- 90 min

3 sessies

€425

+/- 90 min per sessie

As you breathe in, cherish yourself. As you breathe out, cherish all beings – Dalai Lama