Integral Pelvic Therapy®

FEELING SAFE & COMING HOME IN YOUR OWN BODY

Lichaam, geest, gevoelens, gedachten en verlangens: alles is één. Integral Pelvic Therapy® (IPT®) is een holistische benadering van lichaamswerk. Het is speciaal ontworpen voor het behandelen van bekkenklachten bij vrouwen en mannen. IPT® is bedoeld om de balans in het bekken te herstellen op verschillende lagen (fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch). Vanuit de verbinding met het bekken wordt het zelfhelende vermogen van het lichaam aangezet.

Is Integral Pelvic Therapy® iets voor jou?

Het antwoord is waarschijnlijk ‘ja’, als je verlangt naar meer balans, vrijheid en/of diepere verbinding met jezelf. Voor het verzachten van bekkenklachten en ook als je gewoon waanzinnig nieuwsgierig bent. Als je er klaar voor bent om thuis te komen bij jezelf.

Herken jij jezelf in de volgende uitspraken?

 • ik ervaar bekkenpijn en/of spanning
 • ik ervaar klachten na een (traumatische) bevalling
 • het voelt alsof er iets niet klopt
 • mijn bekken, wat zit daar allemaal?
 • ik heb het gevoel dat er iets vastzit in mijn bekkengebied
 • ik voel mij onveilig in mijn lichaam 
 • ik ervaar weinig seksueel verlangen
 

een Schaamtevrije benadering voor iedereen

Wat je identiteit ook is – man, vrouw, transgender, genderfluïde, of iets anders – als je een bekken hebt en bekkenklachten, ongemakkelijk of emotionele blokkades in het bekkengebied ervaart? Dan is Integral Pelvic Therapy® misschien iets voor jou. IPT® is ontworpen om de balans in je bekken te herstellen en je zelfhelende vermogen te activeren. De gevoelens van schaamte en angst die vaak samengaan met bekkenproblemen, begrijp ik. Ik bied een veilige ruimte om openlijk te praten over jouw ervaringen en samen te werken aan herstel.

Hoe werkt IPT?

Een mystieke thuisbasis

Het bekken is meer dan een lichamelijke plek. Het is een bron van leven, creativiteit en ideeën. Het is ons thuis. Vanuit hier kunnen we ons innerlijke vertrouwen ontdekken. Maar het bekken is ook de plek waar spanning door lichamelijke, mentale of emotionele stress kan zitten. En misschien ervaar je hierdoor klachten.

Het lichaam vol herinneringen

Je lichaam heeft een sterk geheugen. Aan de ene kant superhandig, maar hierdoor manifesteren trauma’s en stressvolle gebeurtenissen zich ook in je lichaam – bijvoorbeeld als bekkenklachten. IPT® erkent dat deze opgeslagen spanningen en angsten invloed hebben op lichamelijke, emotionele, mentale en energetische lagen in jezelf. Vanuit mijn nieuwsgierige benadering help ik je om de diepere lagen van jezelf te ontrafelen en te begrijpen. En zo ook de fysieke balans te herstellen.

Nieuwsgierig of IPT® iets voor je is? Natuurlijk kan je eerst langskomen voor een intake. Of een telefonische kennismaking is ook mogelijk.

Integral Pelvic Therapy® brengt je:

 • meer rust en vertrouwen
 • verbinding met je vrouwelijke flow
 • balans in je energie
 • fysieke balans
 • vermindering en/of verdwijnen van (pijn)klachten
 • een gezonde relatie met jezelf en anderen
 • verbinding met je lichaam
 • veilige intimiteit
 •  

Hoe ziet een sessie er uit?

Veilige basis

Jouw lichaam heeft een veilige ruimte nodig om zich open te stellen. Samen gaan we op zoek naar die veilige basis, vanuit nieuwsgierigheid. Weet dat we alleen zo diep gaan, als jij voelt dat je wilt gaan.

Intake

Je komt altijd eerst voor een intakegesprek. En die staat los van de daadwerkelijke behandeling. Zo kun je eerst echt bij jezelf voelen of dit iets voor je is. Tijdens dit eerste gesprek vertel ik je ook meer over hoe een sessie gaat. We praten over je hulpvraag en over je relevante (medische) voorgeschiedenis. Ik vraag je vooraf ook een schriftelijke intake in te vullen. Je bent vrij en je hoeft niets. Een intake verplicht je nooit tot een behandeling. En het kan ook zijn dat ik je doorverwijs en eerst een andere behandeling adviseer.

Embodied consent:
alleen als je lichaam ‘ja’ zegt

Een belangrijk onderdeel van de sessies is het werken met Embodied consent. Dat betekent dat je als cliënt een volwaardig ‘ja’ voelt in zowel je hoofd, je hart als in je lichaam. Zo vaak in ons leven hebben we aanrakingen of fysieke handelingen “toegestaan” die niet 100% consensueel waren. Tijdens een IPT®-sessie ervaar je keer op keer hoe het is om daadwerkelijk in controle te zijn over wat er met je gebeurt. Steeds weer word je uitgenodigd om jouw ‘ja’ of ‘nee’ in te voelen en te uiten. Dit alleen al kan een krachtige ervaring zijn. Al voordat er op de behandeltafel gewerkt wordt, leer je in alle rust te onderzoeken hoe voor jou een ‘ja’ of een ‘nee’ in je lichaam voelt.

Over de sessie

Een sessie duurt ongeveer 2 uur. Met zachte uit- en inwendige massagetechnieken in het bekkengebied worden de verklevingen in de fascia opgeheven. Voorzichtig zoeken we de spanningspatronen in je bekken op. Waarbij het de bedoeling is dat je helemaal kan ‘meevoelen’. De nadruk ligt op het bewust voelen wat er leeft in jouw lijf, jouw bekken. Het is niet altijd nodig om inwendig te behandelen. Alles hangt af van jouw persoonlijke proces en grenzen.

Geen pleister op de wond

Hoelang een traject duurt, is afhankelijk van je hulpvraag en vaak verschilt het ook per persoon. Hoe de sessies er precies uitzien, hoeveel je er nodig hebt en wat je daarna voelt, kunnen we vooraf niet bedenken. Want jij bent uniek, net als iedereen.

Tarieven

Intake sessie

€110

60-90 min

Sessie

€220

90-120 min

3 Sessies

€630

90-120 min per sessie

6 Sessies

€1220

90-120 min per sessie

WILD ABANDONED NATURE INSIDE YOURSELF, FIND THAT

FAQ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.